vineri, 11 septembrie 2015

Poți avea Windows 10 legal și gratuit chiar dacă acum folosești o versiune pirat

Când cei de la Microsoft au anunțat că Windows 10 va fi un sistem de operare gratuit, toată lumea a fost circumspectă și șocată. Între timp, termenii și condițiile și-au făcut apariția și am aflat că nu chiar toată lumea dispune de posibilitatea de a instala Windows 10 fără bani.


Windows 10 va fi, într-adevăr, gratuit, dar numai pentru persoanele care întrunesc câteva cerințe, Mai exact, persoanele care utilizează acum Windows 7 sau Windows 8 pe PC-urilor lor și care au licențe pentru aceste sisteme vor primi actualizarea pe data de 29 iulie.


Cei care au rămas pe Windows XP sau Windows Vista sau folosesc versiuni piratate, indiferent de ediție, nu vor putea trece la 10 decât dacă scot din buzunar de la 200 de dolari în sus. Acum există, totuși, o portiță și pentru cei care au piratat până acum, au rămas pe sisteme de operare vechi sau folosesc Linux.


Potrivit unei postări pe blogul oficial Microsoft, toate persoanele înscrise în programul Microsoft Insider, care oferă acces la versiunea de preview a sistemului de operare, vor primi o licență originală pentru acea versiune începând cu data de 29 iulie.


Singura cerință este ca persoanele să activeze versiunea de preview folosind un cont oficial de Microsoft (numeprenume@live.com, @hotmail.com etc.).


Puteți descărca versiunea de preview a Windows 10 de aici.

Cum Să Instalezi Windows 10 Pe PC

Cum Să Instalezi Windows 10 Pe PC Pas Cu Pas


Odată ce avem pregătit stick-ul USB Bootabil cu Windows 10, putem continua să instalăm sistemul de operare direct pe laptop-ul sau unitatea de calculator. Atenție, nu sunt responsabil dacă în urma acestui proces îți vei pierde datele. Am specificat la începutul acestui articol, că acest tutorial „Cum Să Instalezi Windows 10 Pe PC” este destinat instalării clean, fără date pe HDD (harddisk) sau pe o unitate sau laptop cu un sistem de operare deja existent.

Odată lămurită această situație, putem continua să instalăm sistemul de operareWindows 10 pe laptop sau calculator.

1. Introducem stick-ul USB în unul din porturile USB disponibile și aprindem unitatea sau laptop-ul, apăsând fie F12, fie F10 (apelând meniul de „Boot Choice”). Dacă nu merge, intrați în Bios (apăsând tasta F2 sau Del) și setăm „Enable” opțiunea „Boot Menu Option”. Odată rezolvată partea aceasta va apărea interfața de instalare a sistemului de operare Windows 10. Nu avem nimic de ales în acest moment așa că apăsăm butonul „Next”
Windows 10 - Pasul 1
Windows 10 – Pasul 1
2. În ecranul următor apăsăm pe „Install Now”
Windows 10 - Pasul 2
Windows 10 – Pasul 2
3. Apare mesajul că procesul de instalare începe
Windows 10 - Pasul 3
Windows 10 – Pasul 3
4. Trebuie să acceptăm Termenii și Condițiile Microsoft, așa că bifăm căsuța „I accept the license terms” și apăsăm butonul „Next”
Windows 10 - Pasul 4
Windows 10 – Pasul 5
6. În această etapă alegem „Custom: Install Windows only (advanced)”, pentru că instalăm fresh și clean
Windows 10 - Pasul 6
Windows 10 – Pasul 6
7. În această etapă vom formata HDD-ul (harddisk-ul) și îl vom pregăti pentru instalarea sistemului de operare Windows 10. Selectăm „Drive 0 Unallocated Space” și apoi apăsăm butonul „New”
Windows 10 - Pasul 7
Windows 10 – Pasul 7
8. Introducem câți GB să aibă partiția C: (recomand să fie jumi-juma sau cel puțin 100GB partiția C: pentru Windows 10 și restul pentru Date, în caz de reinstalare să nu vă pierdeți datele)
Windows 10 - Pasul 8
Windows 10 – Pasul 8
9. Procesul de instalare al sistemului de operare Windows 10 ne avertizează că va creea partiții adiționale în scopul bunei funcționări a acestuia, apăsăm butonul „Ok” pentru a continua
Windows 10 - Pasul 9
Windows 10 – Pasul 9
10. Odată ce partițiile adiționale au fost create, selectăm „Drive 0 Partition 2” și apoi apăsăm butonul „Next”
Windows 10 - Pasul 10
Windows 10 – Pasul 10
11. Procesul de instalare al sistemului de operare Windows 10 începe în acest moment să copieze fișierele necesare pe harddisk
Windows 10 - Pasul 11
Windows 10 – Pasul 11
12. Mai durează până când Windows 10 își setează driverele pentru toate device-urile pe care le recunoaște
Windows 10 - Pasul 12
Windows 10 – Pasul 12
13. În acest moment suntem puși în fața unor setări predefinite pe care le putem accepta sau configura după bunul plac. Recomandarea mea este să mergem mai departe și să acceptăm ceea ce Windows 10 ne oferă în mod implicit prin apăsarea butonului „Use express settings”
Windows 10 - Pasul 13
Windows 10 – Pasul 13
14. Se verifică conexiunea la internet
Windows 10 - Pasul 14
Windows 10 – Pasul 14
15. Alegem că unitatea sau laptop-ul este personal, deci selectăm opțiunea „This device belongs to me”
Windows 10 - Pasul 15
Windows 10 – Pasul 15
16. Ne logăm cu aceeași adresă de email pe care am creat-o atunci când ne-am înregistrat în programul Windows Insider. În acest fel, feedback-ul trimis va fi valid
Windows 10 - Pasul 16
Windows 10 – Pasul 16
17. În timp ce procesul de instalare se apropie de final, suntem atenționați de stadiul în care se află prin diferite mesaje
18. Felicitări tocmai ați instalat sistemul de operare Windows 10 pe unitate sau laptop!
Instalarea sistemului de operare Windows 10 durează aproximativ 25 de minute.
Bucurați-vă de un sistem de operare modern, gratuit și construit împreună cu comunitatea de utilizatori din cadrul programului Windows Insider. În acest sistem de operare aveți la dispoziție următoarele instrumente:
  • Asistenta virtuală „Cortana”
  • Browser-ul „Spartan” – înlocuitorul prea bătrânului browser Internet Explorer
  • Aplicațiile Mail, Weather, Calendar nou nouțe cu funcționalități importante și moderne
Mai multe desigur, vă las să le descoperiți.
Dacă acest tutorial v-a fost de ajutor, vă rog să-l distribuiți pe rețelele social media și dacă aveți orice fel de întrebări vizavi de procesul de instalare al acestui sistem de operareWindows 10, vă aștept în secțiunea de comentarii.